Results 1 to 12 of 12

Thread: will not crank

  1. #1

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    08-27-2014
    Posts
    19
    Location

    Cookeville,TN.
    Vehicle

    1994 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63

    will not crank

    ok... I have a 94' 2.4L auto. ran just fine the night before, cone out in morning to start and nothing... no crank just a click from the relay on pass side floorboard. I've checked the relay and wiring (don't see any issues) and replaced the ign. module just off the coil.
    the main req light also came on at the same time as this issue. I have tried to clear it with the reset switch but when I click it over it just burns brighter lol. any help would be great.
    PS I've already tried searching for this fix but either I'm asking the wrong question or its just not been asked before (I doubt it)

  2. #2



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-20-2011
    Posts
    4,115
    Location

    Pittsburgh, PA
    Vehicle

    1980 Dodge D-50
    Engine

    G54B
    check your neutral safety switch - sounds like it is bad or out of adjustment. Also try starting it in neutral instead of park.
    Pennyman1
    The best Dodge that Dodge never made
    Living the D-50 lifestyle since 1980

  3. #3

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    08-27-2014
    Posts
    19
    Location

    Cookeville,TN.
    Vehicle

    1994 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63
    I have tried starting in neutral... no dice

  4. #4

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    08-27-2014
    Posts
    19
    Location

    Cookeville,TN.
    Vehicle

    1994 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63
    also to note... if I try starting in any gear it won't even click

  5. #5

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    08-27-2014
    Posts
    19
    Location

    Cookeville,TN.
    Vehicle

    1994 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63
    I have also tested the key switch and seems to be in working order. could this be another dreaded PCM issue :/

  6. #6

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    08-27-2014
    Posts
    19
    Location

    Cookeville,TN.
    Vehicle

    1994 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63
    have tested to see if starter gets power when key is turned to start and I get a lite showing power.... could it just be a bad starter?! I've also tried to pull for codes and nothing.

  7. #7



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-20-2011
    Posts
    4,115
    Location

    Pittsburgh, PA
    Vehicle

    1980 Dodge D-50
    Engine

    G54B
    It could be a dead solenoid on the starter - pull it and have it checked.
    Pennyman1
    The best Dodge that Dodge never made
    Living the D-50 lifestyle since 1980

  8. #8

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    08-27-2014
    Posts
    19
    Location

    Cookeville,TN.
    Vehicle

    1994 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63
    ok pulled starter and it checked good, now as previously stated I was getting start position power to the starter but no crank. now after testing good I hooked it back up before installing and it also spun, installed and it started.... guess she's getting ready to die!
    Thank you for the feedback and I'll try to be more active as I have a build coming soon 👍

  9. #9



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-20-2011
    Posts
    4,115
    Location

    Pittsburgh, PA
    Vehicle

    1980 Dodge D-50
    Engine

    G54B
    make sure all grounds are really clean - that multi link grounding can cause all kinds of gremlins.
    Pennyman1
    The best Dodge that Dodge never made
    Living the D-50 lifestyle since 1980

  10. #10

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    12-19-2013
    Posts
    23
    Location

    Portland
    Vehicle

    1990 Dodge Ram 50
    Engine

    6G72
    Quote Originally Posted by pennyman1 View Post
    make sure all grounds are really clean - that multi link grounding can cause all kinds of gremlins.
    +1 to this. Can't tell you how many hours I've wasted searching for problems that are just bad grounds.

  11. #11



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-16-2011
    Posts
    3,614
    Location

    Sacramento, CA
    Vehicle

    1979 Dodge D-50
    Engine

    Chevy V6
    Yep ground.. Click, click, click, vroom is how mine was. Bad ground. It just could not get the power it wanted.
    Members come and members go, But the board keeps track of them.
    Check out the Fear Monger by
    clicking HERE.

    The MightyRam50 site is sponsored in part by On Site Concrete Inc.

  12. #12

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    09-26-2014
    Posts
    147
    Location

    Ca
    Vehicle

    1993 Dodge Ram 50
    Engine

    4G64
    On the flip side, (not that grounds are not a huge issue),
    Whitey ('91) was giving me fits with an intermittent 'click click click' no start...
    ( pulled starter & bench tested, ck'd clutch interlock, relay ck, etc...)

    Fix was cleaning the oil off of the solenoid signal connector.
    Oil leak was repaired, forgot about the follow up !!! DUH !!!

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •