Results 1 to 15 of 15

Thread: Engine misfire possible ecu issue

  1. #1

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    10-23-2015
    Posts
    7
    Location

    vista, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64

    Engine misfire possible ecu issue

    hello everyone,
    new to the forum but i have had 3 mighty max's total in my life. my newest one a 1993 4g64 2wd 5speed was running great 2 weeks ago and now barely runs. if i pump the throttle after cranking i can get it to run but other than that it dies. I have a new mass air and coolant temp. those from what i read usually fixed the problem, but not in my case. it is getting fuel and the first o2 sensor was just replaced to pass smog in CA. i dont know if the trucks dont like after market parts or shat the hell is going on with this thing. please let me know what i can check or info you can offer. i am a technician but i dont have the service manual yet to help me test sensors. thanks for the help...

  2. #2

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    12-13-2014
    Posts
    122
    Location

    redding ca
    Vehicle

    1990 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    check fuses and all connections. check the connections on the passenger side firewall under the hood that are for the fuel injectors and distributor. also check the ecm and post a pick of the inside.

    hope this helps

  3. #3

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    10-23-2015
    Posts
    7
    Location

    vista, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    All the fuses are good, the connections are good. the injectors are firing and so is the distributor but it seems like the injectors are not firing at the proper time. Its also puffing smoke out of the intake when trying to turn over. i will provide pictures as soon as i can.
    thanks

  4. #4

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    08-11-2012
    Posts
    1,199
    Location

    Richmond, CA
    Vehicle

    1989 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    G63B
    Check out the Haynes manual in this list, that should be good enough to get multimeter values. If you go up one folder, you can see the FSM for 4G6X engines. We keep our library organized in an alphachaotic order here at MR50.

    http://www.mightyram50.net/vbulletin...er-216-Manuals
    Last edited by noahwins; 10-24-2015 at 11:50 AM.
    I can help get your truck to pass California smog! PM me.
    California BAR Smog Inspector License #EO635469
    "Keep 'em on the road."

    See what I have for sale:
    http://stores.ebay.com/zims

  5. #5

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    10-23-2015
    Posts
    7
    Location

    vista, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    It seems like everything is in order. I have fuel, spark, timing belt is spot on, took the car off to see if it was clogged and still a no go.

  6. #6



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-20-2011
    Posts
    4,115
    Location

    Pittsburgh, PA
    Vehicle

    1980 Dodge D-50
    Engine

    G54B
    alphachaotical? I like it...
    Pennyman1
    The best Dodge that Dodge never made
    Living the D-50 lifestyle since 1980

  7. #7

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    10-23-2015
    Posts
    7
    Location

    vista, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    So I ripped it apart. The injectors are firing, the exhaust is not clogged, I have spark and the MAF is good. It has everything to run and it won't. The distributor is timed and so is the timing belt. The only thing I can think of now is the injectors are not firing at the proper time

  8. #8

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    12-13-2014
    Posts
    122
    Location

    redding ca
    Vehicle

    1990 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    check the ecm before doing anything else. i bet that's the problem

  9. #9



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-26-2011
    Posts
    1,512
    Location

    Vacaville, CA
    Vehicle

    1989 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63-T
    Most likely some capacitors in the ECU have leaked out onto the board and messed some stuff up. Very common problem with these year vehicles
    Josh
    09 BMW 335i E92 Twin turbo
    89 Macrocab 4g63 Turbo swapped & Bagged: Build Thread

  10. #10

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    10-23-2015
    Posts
    7
    Location

    vista, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    So got the ecu this morning and the truck runs better but still no Bueno on running properly... Distributor maybe?

  11. #11

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    10-23-2015
    Posts
    7
    Location

    vista, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    Also I was trying to pull codes and nothing shows up my multi meter just shows the needle pulsing.

  12. #12

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    06-15-2014
    Posts
    2,248
    Location

    Adelaide, South Australia
    Vehicle

    1985 Mitsubishi L200
    Engine

    G63B
    I think that if you're not using an OBD type ECU scanning tool you have to count the pulses and refer to the service manual for codes. It can be tricky trying to pull error codes from the ECU this way but it works.

  13. #13

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    10-23-2015
    Posts
    7
    Location

    vista, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    Yes before I could count them but now it does not have codes it just sweeps constantly. And another new find. I put a clamp on my fuel return hose and runs better. Going to look at the feed and see what I find

  14. #14

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    11-18-2015
    Posts
    3
    Location

    Loleta, CA
    Vehicle

    1990 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    6G72
    Sounds like it could be fuel pressure regulator

  15. #15

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    09-26-2014
    Posts
    147
    Location

    Ca
    Vehicle

    1993 Dodge Ram 50
    Engine

    4G64
    So nreid90,
    What happened with this??? problem solved??? if not, update???
    Just curious, as I put a stick pin on this problem to ck back.

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •