Results 1 to 4 of 4

Thread: Heater Control 88' Ram 50 2.0

  1. #1

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    01-10-2015
    Posts
    58
    Location

    EVERETT,WA
    Vehicle

    1988 Dodge Ram 50
    Engine

    G63B

    Heater Control 88' Ram 50 2.0

    I have a newly purchased 88' dodge 50 , 2.0 . I noticed the heater control doesn't seem to change much between defrost, floor, vent, etc. All fan speeds seem to work, but not much airflow felt. Lots of noise though. Is there a common problem with any of the heater control cables? or heater box flaps? It takes a while to defrost without the airflow.

    Also idles rough, starts good cold...but once warm-Rough. I plan to look into it this weekend, just hoping for some good leads.

    Thanks, John

  2. #2


    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    01-16-2014
    Posts
    470
    Location

    Las Vegas, NV
    Vehicle

    1991 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    Check the cables to make sure they aren't broken. Check the cable stays to make sure they are in place. Check the plastic holding the cable stays. Check the cable ends. Repair or replace parts accordingly.

    Those are the most common failures.

  3. #3

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    09-30-2012
    Posts
    373
    Location

    Vanessa, Ontario
    Vehicle

    1989 Dodge Power Ram 50
    Engine

    G54B
    You could also check the large duct between the blower and the heater box, it could have an obstruction or not be installed properly. It comes out quite easily.

  4. #4

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    01-10-2015
    Posts
    58
    Location

    EVERETT,WA
    Vehicle

    1988 Dodge Ram 50
    Engine

    G63B
    Thanks for the response. I will check those items.

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •