Results 1 to 11 of 11

Thread: Stock tachometer not working

  1. #1

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    06-12-2013
    Posts
    123
    Location

    west valley, silicon valley, bay area, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64

    Stock tachometer not working

    I got one of the option sport instrument panels. And it installed pretty much plug-n-play, just a little re-routing for the speedo cable.
    Everything seems to work fine except the tach.
    Is there something extra I need to do? Where does the tach pick up its signal from?
    I knew daredevils and I ain't got nothin' against them, ........it's just they're all dead.

  2. #2



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-26-2011
    Posts
    1,503
    Location

    Vacaville, CA
    Vehicle

    1989 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63-T
    There is an orange single wire plug somewhere on the passenger side firewall/wheel well area. Something needs to be done with it, I think connected to another open plug in the same area.
    Josh
    09 BMW 335i E92 Twin turbo
    89 Macrocab 4g63 Turbo swapped & Bagged: Build Thread

  3. #3

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    06-12-2013
    Posts
    123
    Location

    west valley, silicon valley, bay area, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    Cool, I'll check for it tonite. Maybe see if I can find it on the wiring chart.
    I knew daredevils and I ain't got nothin' against them, ........it's just they're all dead.

  4. #4

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    06-12-2013
    Posts
    123
    Location

    west valley, silicon valley, bay area, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    wiring is all in a loom
    I did figure out that there needs to be a lead from the - of the coil
    I knew daredevils and I ain't got nothin' against them, ........it's just they're all dead.

  5. #5



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-26-2011
    Posts
    1,503
    Location

    Vacaville, CA
    Vehicle

    1989 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63-T
    If its 90+ 2.4 then its already wired for it. Just needs a plug connected as I said
    Josh
    09 BMW 335i E92 Twin turbo
    89 Macrocab 4g63 Turbo swapped & Bagged: Build Thread

  6. #6

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    06-12-2013
    Posts
    123
    Location

    west valley, silicon valley, bay area, ca
    Vehicle

    1993 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G64
    Found it!
    It's a white wire w/black stripe, one end of the connector is black and the other end is a red~orange color.
    The leads are floating free from the loom against the firewall on the passenger side, below the harness connectors mounted next to the VIN plate.

    I'm so happy now!
    I knew daredevils and I ain't got nothin' against them, ........it's just they're all dead.

  7. #7

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    12-04-2012
    Posts
    498
    Location

    New Bern, NC
    Vehicle

    1986 Dodge D-50
    Engine

    G54B
    Yeah I learned this too. Mine was hanging there I just had to plug the male into female connectors that were side by side hanging on the firewall and the tach came to life.

  8. #8

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-07-2013
    Posts
    11
    Location

    Garner, NC
    Vehicle

    1993 Dodge Ram 50
    Engine

    4G63
    Where can I can buy those intrument panels?

  9. #9



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-26-2011
    Posts
    1,503
    Location

    Vacaville, CA
    Vehicle

    1989 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    4G63-T
    Junkyards or people selling them. I think slow50 has one in his d50 goodies for sale thread.
    Josh
    09 BMW 335i E92 Twin turbo
    89 Macrocab 4g63 Turbo swapped & Bagged: Build Thread

  10. #10

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    11-24-2019
    Posts
    11
    Location

    Murrieta, CA
    Vehicle

    1989 Mitsubishi Mighty Max
    Engine

    G63B
    hey guys, I have a 1989 2.0L mighty max. stock instrument cluster with tach, but the tack is not working. I was searching for the wires mentioned above but there is nothing. Should i be looking under the hood or in the cab of the truck under the dash? thanks

  11. #11

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    09-26-2014
    Posts
    418
    Location

    Ca
    Vehicle

    1993 Dodge Ram 50
    Engine

    4G64
    bigwave here You go-
    The 2 connectors indicated by the black arrow.
    photo credit to Royster

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •