Results 1 to 7 of 7

Thread: 87 Raider, Idles perfect but runs rough while driving...

  1. #1

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    01-07-2013
    Posts
    41
    Location

    Weaver, AL
    Vehicle

    1987 Mitsubishi Montero

    87 Raider, Idles perfect but runs rough while driving...

    PERFECT idle, sometimes...runs kind rough while driving at a steady speed. Not sure if its burping or what...Have put sea foam in carb to clean and carb cleaner, still runs the same. Someone told me about a vac hose that goes to the charcoal can to plug it and see if it runs differ...any help or advice is welcome and appreciated!

  2. #2



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-16-2011
    Posts
    3,613
    Location

    Sacramento, CA
    Vehicle

    1979 Dodge D-50
    Engine

    Chevy V6
    Sounds like the EGR is not working correctly. If it sticks open it will idle rough. You might want to clean it out or replace it.
    Members come and members go, But the board keeps track of them.
    Check out the Fear Monger by
    clicking HERE.

    The MightyRam50 site is sponsored in part by On Site Concrete Inc.

  3. #3

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    01-07-2013
    Posts
    41
    Location

    Weaver, AL
    Vehicle

    1987 Mitsubishi Montero
    EGR light is on but never thought anythign of it really. had a ram 50 and the egr light was on but had no probs at all. ill clean first thing in am thank you for the reply!

  4. #4



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-16-2011
    Posts
    3,613
    Location

    Sacramento, CA
    Vehicle

    1979 Dodge D-50
    Engine

    Chevy V6
    There might be a reset button for the light like the second gens have. But IDK where it might be on the Raider. Other then the EGR replace the fuel filter.
    Members come and members go, But the board keeps track of them.
    Check out the Fear Monger by
    clicking HERE.

    The MightyRam50 site is sponsored in part by On Site Concrete Inc.

  5. #5

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    01-07-2013
    Posts
    41
    Location

    Weaver, AL
    Vehicle

    1987 Mitsubishi Montero
    wonder where the reset button is...cant find anything for these things on google

  6. #6



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-16-2011
    Posts
    3,613
    Location

    Sacramento, CA
    Vehicle

    1979 Dodge D-50
    Engine

    Chevy V6
    you can try pulling the battery ground. On the mighty max it was up in the dash. near the center. It was a tiny switch. search the site for "reset"
    Members come and members go, But the board keeps track of them.
    Check out the Fear Monger by
    clicking HERE.

    The MightyRam50 site is sponsored in part by On Site Concrete Inc.

  7. #7

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    01-07-2013
    Posts
    41
    Location

    Weaver, AL
    Vehicle

    1987 Mitsubishi Montero
    didnt work. took it off. it was gunkey with black stuff on it i used carb cleaner and cleaned it really good and got it as clean as possible and its still do the same thing

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •