Results 1 to 3 of 3

Thread: Misses at idle when warmed up

  1. #1

    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-23-2012
    Posts
    1
    Location

    Dayton Ohio
    Vehicle

    1987 Dodge Ram 50

    Misses at idle when warmed up

    Yeah I'm a newb....I just bought an 87 D50 sport with the 2.6 auto. It runs great until it gets up to temp then it idles really rough. I just bought it from a lady whose husband died last year and the truck sat for many years. It has 88k miles. It has fresh gas,new plugs,wires,cap, elec fuel pump. All installed before I got it.

    Also do I need the heat tube that comes directly off the exhaust manifold? It has holes that I patched until I can find one if needed.

    Love the truck, pics coming soon.

  2. #2



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-16-2011
    Posts
    3,614
    Location

    Sacramento, CA
    Vehicle

    1979 Dodge D-50
    Engine

    Chevy V6
    sounds like smog related problems. Or it's running lean
    Members come and members go, But the board keeps track of them.
    Check out the Fear Monger by
    clicking HERE.

    The MightyRam50 site is sponsored in part by On Site Concrete Inc.

  3. #3



    Array
    Status
    Offline
    Join Date
    03-20-2011
    Posts
    4,113
    Location

    Pittsburgh, PA
    Vehicle

    1980 Dodge D-50
    Engine

    G54B
    check the egr valve - carbon jams it open and it will cause drivability problems. Also check all of the cvacuum hoses, especially the ones in the box on the inner fender on the drivers side of the engine bay - split or chewed hoses will cause this problem.
    Pennyman1
    The best Dodge that Dodge never made
    Living the D-50 lifestyle since 1980

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •